Certyfikowany Kurs Compassion 2023

Certyfikowany Kurs Compassion (współczucia) przeznaczony jest dla osób, które ukończyły Certyfikowany Kurs Mindfulness i które chcą nadal pogłębiać swoją praktykę uważności, tak aby przyjmować wewnętrzne doświadczenia z ciepłem i życzliwością. Kurs ten obejmuje doświadczanie w indywidualnej praktyce uważności aspektu współczucia.

W kursie uczestniczyć mogą także nauczyciele, którym znane są inne metody uważności, takie jak MBSR i MBCT oraz osoby zainteresowane kursem pogłębionej praktyki Wglądu (Insight). Uczestnictwo w tym kursie to także warunek wstępny dla nauczycieli uważności, którzy pragną nauczać praktyki współczucia.

Kurs odbywa się w ciągu 4 weekendów, całość szkolenia zajmuje około roku. Ma ono na celu umożliwienie uczestnikom rozwinięcia, pogłębienia swojej praktyki uważności o aspekt współczucia.
Tematami tych spotkań są m.in: współczucie wobec samego siebie, współczucie dla innych i współczucie w działaniu.
Pełen opis wszystkich modułów znajdziesz TUTAJ.

Kiedy:
Moduł I – Podstawy praktyki współczucia