Ścieżka szkolenia dla nauczycieli Mindfulness (MBLC)

Home / Ścieżka szkolenia dla nauczycieli Mindfulness (MBLC)

Ścieżka dla nauczycieli mindfulness obejmuje naukę umiejętności prowadzenia praktyk medytacji uważności w grupie podczas krótkich, 8-tygodniowych kursów medytacji mindfulness (Mindfulness Based Living Course- MBLC).

Warunkiem koniecznym do podejścia do ścieżki nauczycielskiej jest ukończenie Certyfikowanego Kursu Mindfulness. Umiejętności nauczania uczestnicy poznają podczas Kursu Wprowadzającego do Umiejętności Nauczania, mając sposobność samodzielnego i ze wsparciem prowadzenia medytacji uważności w grupie. Kurs ten odbywa się w czasie 2 weekendów i wspomaga uczestników w wymiarze praktycznym rozumienia i prowadzenia medytacji uważności w grupie oraz kształtowaniu umiejętności i postawy nauczyciela medytacji mindfulness.

Ukończenie pomyślne tego kursu stanowi podstawę do uczestnictwa w 6-dniowym odosobnieniu dla przyszłych nauczycieli MBLC, podczas którego istnieje możliwość pogłębienia praktyki własnej i wykorzystania doświadczeń w pracy z grupą pod opieką i przewodnictwem nauczycieli Mindfulness Association. Pomyślne ukończenie odosobnienia jest otwarciem drogi do samodzielnego prowadzenia kursów 8- tygodniowych MBLC.

Jeżeli jesteś nauczycielem uważności w jednej z metod: MBSR, MBCT, Breathworks, MBCL i jesteś zainteresowany nauczaniem MBLC, zapraszamy na 2 i 3 moduł Certyfikowanego Kursu Mindfulness w celu uzupełnienia treści programowych. Po ich ukończeniu będziesz mógł podejść do Odosobnienia dla przyszłych nauczycieli MBLC.