Nasze projekty

Działalność autorska MA Polska

Wierzymy, że praktyka uważności jest istotnym elementem sprzyjającym zdrowiu psychicznemu oraz szeroko pojętemu rozwojowi osobistemu. Dlatego inicjujemy wydarzenia, które przybliżają medytację mindfulness szerszemu gronu odbiorców.

Everyone Project

Pomimo rosnącej popularności nurtu uważności (mindfulness), która w dużej mierze wynika z rzetelnej analizy jego skuteczności, zaangażowanie w szkolenia uważności jest obecnie w przeważającej mierze komercyjne.

W Mindfulness Association Polska, inicjatywą „Everyone Project” chcemy zwiększyć dostępność szkoleń w innym wymiarze – non-profit.

Projekt umożliwia uczestnictwo w kursach MBLC grupom, które nie mogą sobie na nie pozwolić z różnych względów (osoby zagrożone zawodowo i społecznie).

Projekt finansowany przez Fundację Voices i indywidualnych sponsorów.

Wrocławski Tydzień Uważności

Pomysł Wrocławskiego Tygodnia Uważności narodził się z naszego pragnienia, by medytacja mindfulness była znana jak największej ilości osób, szerokim grupom.

Dlaczego? Bo Uważność działa. Spada poziom lęku, niepokoju, stresu, wyczerpania i poirytowania. Zwiększa się umiejętność koncentracji. Poprawia się nastrój i jakość życia. Możemy wymienić wiele innych argumentów, przytaczać dowody naukowe czy wypowiedzi tych, dla których stała się transformującym odkryciem i w konsekwencji życiową podróżą.

Wydawnictwo

Są książki dla nas ważne, które do tej pory nie doczekały się tłumaczenia na język polski. Dlatego postanowiliśmy wydać je sami.

W świecie publikacji stawiamy pierwsze kroki, a ich efekty zobaczysz już niedługo.

Chcesz wiedzieć, która z książek będzie tą pierwszą? Dołącz do naszego newslettera a informacje o tym otrzymasz, gdy tylko ujrzy ona światło dzienne.

Poznaj nas bliżej

Kilka słów od uczestników

„Spotkanie z zespołem Mindfulness Association Polska i udział w proponowanych kursach otworzyło mnie na kompletnie nowy odbiór mnie samej oraz otaczającego świata. Było to doświadczenie , które dogłębnie zmieniło moje życie na głębsze i szczęśliwsze. Serdecznie polecam i zapraszam.”

MONIKA ZIEMIAŃSKA

“Eksplorowałem kompletnie nowe obszary mojego życia. Zyskałem inną, ciekawą perspektywę i inne podejście do świata i ludzi. Czuję się lekki i spokojny.”

DAREK

“Bardzo przemyślany i konsekwentnie prowadzony proces. Wielkie serce, równie wielkie jak wiedza i doświadczenie prowadzących.”

MONIKA