Certyfikowany Kurs Mindfulness ONLINE

Home / aktualnosci / Certyfikowany Kurs Mindfulness ONLINE

Certyfikowany Kurs Mindfulness ONLINE

składa się z czterech modułów i odbędzie się w datach:

Daty poszczególnych modułów:

Moduł 1: Stawanie się Obecnym:
12-13.06.2021

Moduł 2: Praca nad Rozkojarzeniem:
4-5.09.2021

Moduł 3: Samoakceptacja:
23-24.10.2021

Moduł 4: Podłoże Uczuć i Obserwator:
18-19.12.2021

Szerszy opis zawartości poszczególnych modułów znajdziesz TUTAJ

Kurs odpowiedni jest dla tych spośród Was, którzy chcieliby podjąć regularną i pogłębioną praktykę uważności, otrzymując po ukończeniu wszystkich 4 modułów możliwość kontynuowania tej podróży na ścieżce nauczycielskiej. Co ważne – kurs jest otwarty dla wszystkich, bez względu na wcześniejsze doświadczenie z tematem uważności. Poruszamy się w metodzie MBLC (Mindfulness Based Living Course).

Praktyka. Praktyka. Praktyka.

Skupiamy się na praktycznym wymiarze nabywania umiejętności. Każda sesja zawiera wprowadzenie teoretyczne, ale najważniejsza pozostaje praktyka, a po niej, dzielenie się doświadczeniem. Dodatkowo, pomiędzy poszczególnymi modułami wypełniamy zadania domowe obejmujące regularne praktyki uważności, ćwiczenia codziennej uważności oraz prowadzenie dziennika. Spotykamy się w gronie liczącym do 25 osób. Dbając, by przestrzeń pozwalała na komfortowe poruszanie się, obserwację i wymianę dzielimy się na mniejsze zespoły w momentach praktyki. Utrzymujemy stały skład grup na czas trwania kursu, bo w tym pięknym procesie ważne jest by zanurzyć się w doświadczeniu razem, co daje dużo wzajemnego wsparcia.

Ukończenie tego modułu otwiera przejście do kolejnego. Ukończenie wszystkich czterech, kończy się wydaniem Certyfikatu uczestnictwa, sygnowanego przez Mindfulness Association (UK). Otrzymanie certyfikatu uczestnictwa upoważnia do podjęcia drugiego etapu ścieżki szkolenia nauczycieli MBLC.

Poniżej przedstawiamy również poglądową mapę ścieżki nauczycielskiej, na końcu której otrzymujesz Certyfikat gotowości do nauczania własnych 8-tygodniowych kursów uważności w metodzie MBLC.
Certyfikowany Kurs Mindfulness >> Kurs Wprowadzający do Umiejętności Nauczania >> Odosobnienie dla Przyszłych Nauczycieli MBLC
**Dwa ostatnie etapy, odbędą się w 2022 i 2023 r.

Pełen opis ścieżki nauczycielskiej znajdziesz TUTAJ

Prowadzące:

Ewa Orłowska
Certyfikowany nauczyciel MBLC oraz MBSR (certyfikat Institute for Mindfulness Based Approaches, Niemcy). Współprowadzi kursy w obrębie ścieżek proponowanych w MA . Superwizor Mindfulness Association Polska (certyfikacja Mindfulness Association, Wlk. Brytania), nauczyciel brytyjskich programów dla szkół Mindfulness in Schools Project.

Dorota Piasecka
Nauczycielka uważności w nurcie MBLC (Mindfulness Based Living Course) – certyfikowana przez Mindfulness Association Polska i nauczycielka Compassion CBLC w certyfikacji. W 2020 roku dołączyła do zespołu Mindfulness Association Polska.

Miejsce: online, na platformie zoom

Cena:

Kwota należności za pierwszy moduł: 900zł

Maksymalny termin wpłaty to 28.05.2021r.

Po tej dacie, bez otrzymania płatności, miejsce na kursie zostaje anulowane.
Przy rezygnacji z udziału w pierwszym module kursu do dnia 21.05.2021r. opłata jest w pełni zwrotna, po tej dacie opłata nie podlega zwrotowi.

Płatności za kolejne moduły Certyfikowanego Kursu Mindfulness (na które nie można się zapisać, nie uczestnicząc w pierwszym module), to wysokość 900 zł. Płatność za każdy moduł na miesiąc przed jego rozpoczęciem.

Wypełnienie formularza nie gwarantuje miejsca na Certyfikowanym Kursie Mindfulness w wersji online. Dopiero po otrzymaniu od nas maila potwierdzającego zapis, Twoje miejsce na kursie jest zarezerwowane.

Liczba miejsc jest ograniczona. Istnieje możliwość wpłaty w ratach – w tej sprawie prosimy o kontakt mailowy.
Dane do płatności otrzymasz od nas wraz z potwierdzeniem zapisu na kurs.

Formularz zapisu