Certyfikowany Kurs Compassion 2021/2022

Home / aktualnosci / Certyfikowany Kurs Compassion 2021/2022

Certyfikowany Kurs Compassion (współczucia) przeznaczony jest dla osób, które ukończyły Certyfikowany Kurs Mindfulness i które chcą nadal pogłębiać swoją praktykę uważności, tak aby przyjmować wewnętrzne doświadczenia z ciepłem i życzliwością. Kurs ten obejmuje doświadczanie w indywidualnej praktyce uważności aspektu współczucia.

W kursie uczestniczyć mogą także nauczyciele, którym znane są inne metody uważności, takie jak MBSR i MBCT oraz osoby zainteresowane kursem pogłębionej praktyki Wglądu (Insight). Uczestnictwo w tym kursie to także warunek wstępny dla nauczycieli uważności, którzy pragną nauczać praktyki współczucia.

Kurs odbywa się w ciągu 4 weekendów, całość szkolenia zajmuje około roku. Ma ono na celu umożliwienie uczestnikom rozwinięcia, pogłębienia swojej praktyki uważności o aspekt współczucia.

Tematami tych spotkań są m.in: współczucie wobec samego siebie, współczucie dla innych i współczucie w działaniu.

Pełen opis wszystkich modułów znajdziesz TUTAJ

Kiedy:

Moduł I  – Podstawy praktyki współczucia
18-19.09.21
Moduł II – Praca z wewnętrznym krytykiem
20-21.11.21
Moduł III – Cztery nieograniczone jakości
15-16.01.22
Moduł IV – Współczucie w działaniu
19-20.03.22

Miejsce:
Dom Twórczego Życia “Rozwijalnia”