Zapraszamy na Spotkanie otwarte o Mindfulness

Home / Bez kategorii / Zapraszamy na Spotkanie otwarte o Mindfulness

Zapraszamy serdecznie na Otwarte Spotkanie o Mindfulness w Fabryce Sensu we Wrocławu 11 lipca 2018 o godzinie 19:00. Wstęp bezpłatny!

Czym jest uważność? Czy jesteśmy uważni?
Na to pytanie spróbujemy odpowiedzieć sobie w ramach spotkania otwartego dla wszystkich zainteresowanych, które odbędzie się 11.07.2018 w Fabryce Sensu we Wrocławiu.

Uważność (angl. mindfulness) jest sposobem uczenia się bezpośredniego kontaktu ze wszystkim, co pojawia się w naszym życiu, z wyzwaniami codzienności. Poprzez praktykę uważności zwiększamy świadomość funkcjonowania ciała, umysłu i pojawiających się emocji dzięki czemu odzyskujemy wewnętrzną równowagę. Podczas spotkania sprawdzimy jak funkcjonuje nasz umysł, co się dzieje w danym momencie w sferze naszego ciała, emocji czy myśli oraz czy potrafimy być tu i teraz bez oczekiwań i mimo przekonań?

Najbliższe spotkanie to możliwość nie tylko porozmawiania o uważności, poznania definicji ale także i może przede wszystkim sprawdzenie na ile jesteśmy uważni w kilku prostych i krótkich praktykach, związanych z oddechem, obserwowaniem swoich myśli czy tego co związane jest z naszym ciałem. Środowy wieczór to także sposobność zadania pytań, wyjaśnienia wątpliwości i przedstawienia roli uważności w życiu człowieka.

Będzie to czas wyjątkowo uważny dla wszystkich, którzy pojawią się 11 lipca 2018 o godzinie 19:00 w Fabryce Sensu. Adres: ul. Benedykta Polaka 21/4, Wrocław.

Wydarzenie FB: https://www.facebook.com/events/2088933748033336/