Zapraszamy na Odosobnienie medytacyjne z Dónalem Creedonem

Home / Bez kategorii / Zapraszamy na Odosobnienie medytacyjne z Dónalem Creedonem

Zapraszamy do udziału w odosobnieniu medytacyjnym, które po raz pierwszy w Polsce poprowadzi Dónal Creedon. Odosobnienie odbędzie się w dniach 8-13 lipca 2019r. w Kazimierz Dolnym.

Zapraszamy do wypełnienia formularza zgłoszeniowego.

Dónal Creedon – Irlandczyk, studiował i praktykował z mistrzami buddyzmu tybetańskiego szkoły kagiu w Europie oraz w Indiach i Nepalu. Częścią praktyki były trzy 4-letnie odosobnienia. Spędził również kilka lat w Ośrodku Krishnamurtiego w Benares jako rezydujący buddyjski badacz. Dlatego radykalne dociekanie Krishnamurtiego kształtuje jego podejście. Obecnie prowadzi odosobnienia medytacyjne w wielu krajach.

Tematem Odosobnienia jest „Poszukiwanie bezpieczeństwa, a Droga Medytacji”

Żyjemy w świecie w którym jest niebywały napór i pęd. Przemoc i lęk są wszędzie. Jesteśmy jak dryfujące drewno porwane przez prąd. Rzadko doświadczamy chwili spokoju i ciszy. Mamy bardzo mało przestrzeni i czasu na odkrywanie co to naprawdę znaczy bycie ludzką istotą żyjącą naturalnie i z wdziękiem. Jednak tak nie musi być, jeśli znajdziemy czas na słuchanie, myślenie i medytowanie.

Musimy się nauczyć kim jesteśmy, czym jesteśmy, gdzie jesteśmy i co to znaczy bycie ludzką istotą. Musimy sami bezpośrednio ujrzeć prawdę. Najważniejszą rzeczą w naszym odosobnieniu jest badanie zarówno powierzchni, jak i głębi naszego życia, posługując się mapami i metodami pozostawionymi przez Buddę. Składa się na to zaglądanie w ukryte w cieniu krainy ludzkiej psyche oraz odkrywanie naszej prawdziwej natury.

To odosobnienie jest szczególnie odpowiednie dla ludzi mających doświadczenie medytacyjne, choć nowicjusze są również mile widziani.

Odosobnienie polega na medytacji siedzącej i chodzonej, nauczaniu i dialogowaniu.

Warunek uczestnictwa: Każda osoba powinna angażować się w cały program odkładając na bok osobiste żądania i plany. To jest istotne. Zakłada się utrzymywanie etycznej postawy i bycie wrażliwym wobec innych.

Liczba miejsc jest ograniczona. Prosimy o sprawną deklarację udziału.

DATY:
8-13.07.2019r.

PROWADZĄCY:
Dónal Creedon

TŁUMACZ:
Jacek Dobrowolski

MIEJSCE:
„Winnica”, Góry II 3d, Kazimierz Dolny

KONTAKT:
mapoland.info@gmail.com

CENA:
Na koszt udziału w odosobnieniu składają się: