Home / Bez kategorii / Zapraszamy na na kurs CPD (Kontynuacja Rozwoju Zawodowego) dla nauczycieli mindfulness

Zapraszamy nauczycieli uważności (mindfulness) na kurs CPD (Kontynuacja Rozwoju Zawodowego)

„Jak budować kontakt z trudnymi uczestnikami grup, pokonywać własne obawy i czego się trzymać w sytuacjach konfliktowych”.

Kurs odbędzie się w Warszawie w dniach 16-17 marca 2019 roku.

Kurs skierowany jest dla nauczycieli uważności w każdej z metod (m.in. MBLC, MBSR, MBCT, MBCL, Breathworsks).

Weekend ten poświęcony będzie rozwijaniu umiejętności w dwóch obszarach – relacje interpersonalne, prowadzenie grupy i ucieleśnie (Obszary tematyczne 2 i 3 z MBI-TAC).

W trakcie weekendu poznamy podstawy koncepcji uniwersalnych potrzeb ludzkich wg. Marshalla Rosenberga oraz procesy pomocne w przygotowaniu do spotkania z trudną grupą i do bycia w kontakcie z uczestnikami, którzy są dla nas jako prowadzących wyzwaniem.

W czasie spotkania będziemy mogli wypróbować nowopoznane narzędzia w bezpiecznych warunkach podczas pracy w parach i małych grupach. Będzie też okazja aby wymienić się doświadczeniami, poprowadzić dialog w realnej sytuacji wyzwania i sprawdzić, jak nasze nowe umiejętności wpływają na uczestników grupy.

To będzie dobra okazja, aby spotkać się z trudnościami, jakich wszyscy się możemy się obawiać i badać jak i z jakich powodów wtedy reagujemy, jak nasze reakcje wpływają na grupę i jak szukać rozwiązań, które przyniosą korzyści zarówno nam jak i uczestnikom.

Pracę z myślami i emocjami w ciszy i w dialogach przepleciemy okresami cichej medytacji, aby rozwijać równowagę umysłu, życzliwość i spokój tak potrzebne w relacjach z pojedynczymi osobami i grupą.

Celem całego procesu jest umiejętność odnajdywania równowagi pomiędzy potrzebami wszystkich uczestników konkretnej sytuacji – w równej mierze prowadzących jak i uczestników.
Każdy uczestnik pozna także sposoby na wspieranie kontaktu ze sobą przed, w trakcie i po zakończeniu pracy z grupą, co może być znaczącym wkładem w podniesienie umiejętności ucieleśniania bycia obecnym i świadomym tego, co się dzieje wtedy gdy się dzieje bez preferencji zarówno podczas prowadzenia grupy jak i w życiu osobistym.

Kurs poprowadzi Ewa Orłowska – Certyfikowany nauczyciel MBLC oraz MBSR (certyfikat Institute for Mindfulness Based Approaches, Niemcy). Współprowadzi kursy w obrębie ścieżek proponowanych szkoleń w Mindfulness Association Polska oraz CPD. Superwizor Mindfulness Association Polska (certyfikacja Mindfulness Association, Wlk. Brytania). Nauczyciel brytyjskich programów dla szkół Mindfulness in Schools Project.

Data:
16-17 marca 2019r.

Miejsce:
Warszawa – dokładną lokalizację podamy wkrótce

Cena:
Kwota należności uzależniona jest od terminu wpłaty :
oferta promocyjna – wpłata do dnia 15.02.2019r. – 900zł
wpłata po 15.02.2019r. – 950zł
Przy rezygnacji z udziału w kursie do dnia 15.02.2019r. opłata jest w pełni zwrotna, po tej dacie opłata nie podlega zwrotowi.

Formularza zgłoszeniowy:

Wydarzenie na Facebooku:

KONTAKT:
mapoland.info@gmail.com

Podmiotem odpowiedzialnym organizowanego kursu jest :
Fundacja Voices
ul.Wilhelma Roentgena 10/14