Zapraszamy na Certyfikowany Kurs Insight we Wrocławiu

Home / Bez kategorii / Zapraszamy na Certyfikowany Kurs Insight we Wrocławiu

Certyfikowany Kurs Insight – Wgląd /Głębokie widzenie

Zapraszamy każdego kto ukończył Certyfikowany Kurs Mindfulness i Certyfikowany Kurs Compassion do udziału w Certyfikowanym Kursie Insight, który składa się z jednego weekendu i 5-dniowego odosobnienia. Kurs rozpocznie się weekendem 6-7.10.2018r. we Wrocławiu. Zapraszamy zapisu wypełniając do formularz zgłoszeniowy.

“Jeśli tylko stworzymy stosowne warunki wgląd pojawi się w sposób naturalny, sam z siebie, jako odzew.” ~Rob Nairn

Certyfikowany Kurs Insight, czyli kolejny krok w zaawansowaniu praktyki uważności oferowanej w Mindfulness Association jest budowany na poprzedzających go treningach. Na Certyfikowanym Kursie Mindfulness, gdzie uczyliśmy się jak uspokajać i stabilizować nasze umysły, podczas gdy na Certyfikowanym Kursie Compassion rozwijaliśmy zdolność utrzymywania naszego wewnętrznego doświadczania z ciepłem i życzliwością. Teraz na Certyfikowanym Kursie Insight pogłębimy nasze rozumienie psychologicznych procesów mentalnych badając korzenie naszego doświadczania i to co nas napędza.

Czemu Wgląd (Insight)? Ponieważ wyzwala…zawiera potencjał uwalniania każdego z nas zewnętrznej plątaniny niechcianych uczuć, bolesnych myśli, konfliktów i pełnego zamętu cierpienia.

Certyfikowany Kurs Insight jest idealny dla tych, którzy ukończyli Certyfikowany Kurs Compassion i i pragną pogłębić swoją praktykę. Spełnia on wymagania Kontynuacji Rozwoju Zawodowego (CPD) Brytyjskich Zasad Dobrej Praktyki (GPG) dla nauczycieli uważności.

Kurs trwa przez jeden week-end i 5-dniowe odosobnienie, i rozciąga się na okres pół roku. Jego celem jest umożliwienie uczestnikom pogłębienie praktyki uważności przez rozwinięcie psychologicznego wglądu w procesy umysłowe napędzające nasze myśli, emocje i zachowania.

Temat pierwszego week-endu:
– Jak myśl staje się myśleniem
Tematy odosobnienia:
– Badanie destrukcyjnych emocji
– Spoczynek umysłu

Weekend kursu odbędzie się we Wrocławiu w dniach 6-7.10.2018r. w Domu Twórczego Życia „Rozwijalnia” przy ul.Chełmońskiego 30. Koszt weekendu to 900zł.

Odosobnienie odbędzie się w dniach 29.01.-3.02.2019r. – miejsce jeszcze nie ustalone. Najprawdopodobniej Pustelnik (80km od Wrocławia). Koszt odosobnienia wraz z zakwaterowaniem i wyżywieniem to koszt około 2000zł. Dokładny koszt zależny od kosztów wynajmu agroturystyki.

Weekend oraz odosobnienie poprowadzą: Annick Nevejan i Angie Ball. Tłumaczem będzie Jacek Dobrowolski. Wykłady będą po angielsku z tłumaczeniem na polski.

Aby zapisać się na Certyfikowany Kurs Insight należy odbyć Kurs Mindfulness oraz Kurs Compassion certyfikowane przez Mindfulness Association.

Link do formularza zgłoszeniowego: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf50sNAMBLfSOaRo0a1aTF7wTTpD6XAuoLwVSZvnhpIL3cbHQ/viewform

Wydarzenie na Facebooku: https://www.facebook.com/events/335810663609878/

KONTAKT:
mapoland.info@gmail.com

Wypełnienie formularza nie gwarantuje miejsca na Certyfikowanym Kursie Insight. Jedynie wpłata pełnej kwoty za weekend kursu, który odbędzie się w dniach 6-7.10.2018r., we Wrocławiu oraz wypełnienie formularza zgłoszeniowego – daje taką pewność. Liczba miejsc jest ograniczona. Istnieje możliwość wpłaty w ratach – w tej sprawie proszę o kontakt mailowy. Po wypełnieniu formularza prosimy o wpłatę kwoty do dnia 07.09.2018r.

Płatność za odosobnienie na miesiąc przed jego rozpoczęciem.