Home / Bez kategorii / Trening interpersonalny i dopytywanie (inquiry) dla obecnych i przyszłych nauczycieli mindfulness

17-18.02.2018r., Wrocław

Mamy przyjemność zaprosić Cię do udziału w szkoleniowym kursie weekendowym (CPD- continual professional developement), który skierowany jest do osób, które ukończyły co najmniej 4 weekendy Certyfikowanego Kursu Mindfulness i stale praktykują uważność, oraz do nauczycieli w jednej z metod: MBLC, MBSR, MBCT, Breathworks, MBCL.

Weekend polecamy szczególnie osobom zainteresowanym kontynuowaniem ścieżki szkolenia nauczycieli mindfulness (MBLC) oraz osobom, które już ukończyły pełną ścieżkę i otrzymały certyfikat gotowości do nauczania.

Weekend ten poświęcony będzie rozwijaniu umiejętności w dwóch obszarach – dopytywania się i prowadzenia grupy (Obszary tematyczne 5 i 6 z MBI-TAC).

Posłużymy się praktycznym, eksperymentalnym, a czasem teoretycznym podejściem do pogłębiania tych umiejętności pracując parami, w małych grupach i całą grupą, aby kultywować zaufanie i zręczność w sprawnym prowadzeniu grupy oraz naturalną ciekawość i swobodę w dopytywaniu się.

Będziemy napotykać trudności jakich wszyscy się lękamy przy prowadzeniu grupy i dopytywaniu się oraz będziemy badać co wychodzi, a co nie wychodzi w konkretnych sytuacjach jakie mogą się pojawiać. Jakości kojarzone z medytacją w ciszy takie jak równowaga umysłu, spokój, życzliwość oraz jasna i przestronna przytomność rozwijają się w praktyce z innymi. Dzięki integrowaniu tych medytacyjnych jakości bezpośrednio w związkach, doświadcza się większej wolności w relacjach i ma się większą zdolność do zestrojonych odpowiedzi wobec innych.

Pragniemy spędzić nieco czasu patrząc na to jak „widzimy” nasze grupy eksperymentując z ideą, że jeśli popracujemy z naszym widzeniem grupy, to możemy odkryć, że świeże odzewy i nowa otwartość mogą się w nas obudzić w chwili gdy pracujemy wspólnie z grupą. W ten sposób zobaczymy, że wiele z tego co się dzieje należy do typowych zachowań grup i zaczniemy ją widzieć bardziej jako dynamiczne pole, a nie tylko jako zbiór odrębnych jednostek.

Fundamentem tego wszystkiego będzie praca z osadzaniem uwagi w ciele oraz z uważnym ruchem, stale przypominając sobie, że to kim jesteśmy i jacy jesteśmy jest podstawą w pracy grupie.

Prosimy o deklarację udziału w kursie wypełniając formularz zgłoszeniowy do dnia 04.11.2017r. Dopiero po zebraniu minimalnej liczby uczestników poinformujemy meilowo, czy kurs odbędzie się.

FORMULARZ ZGŁOSZENIOWY:
DATA:
17-18.02.2018r.
(w sobotę w godzinach 10:00-17:30, w niedzielę 10:00-17:00)

PROWADZĄCY:
Annick Nevejan, Anna Zubrzycki

MIEJSCE:
Rozwijalnia, ul.Chełmońskiego 30, Wrocław

INFORMACJE DODATKOWE:
Wykłady będą po angielsku z tłumaczeniem na polski.

CENA:
850zł płatne do dnia 05.01.2018r.
Jeżeli potrzebujesz rozłożyć płatność na raty, napisz do nas: mapoland.info@gmail.com

W razie zrezygnowania z uczestnictwa w kursie do dnia 01.02.2018r. opłata jest w pełni zwrotna, w razie rezygnacji z kursu po tej dacie opłata nie podlega zwrotowi.

KONTAKT:
mapoland.info@gmail.com

Wypełnienie formularza nie gwarantuje miejsca na kursie, jedynie wpłata pełnej kwoty, oraz wysłanie wypełnionego formularza zgłoszeniowego – daje taką pewność.

Dane do płatności:
na konto: 29 1240 4025 1111 0010 6239 9853
w Banku Polska Kasa Opieki S.A.,
którego właścicielem jest:
Fundacja Voices
ul. W. Roentgena 10/14
50-362 Wrocław.
W tytule transakcji proszę wpisać swoje imię, nazwisko, email oraz tekst „CPD”.
Kwota: 850zł

WYDARZENIE FACEBOOK: