Ścieżka szkolenia nauczycieli Compassion

Home / Ścieżka szkolenia nauczycieli Compassion

Aby zostać nauczycielem praktyk współczucia (compassion) należy ukończyć ścieżkę dla nauczycieli mindfulness oraz uzupełnić szkolenie o Certyfikowany Kurs Compassion i odosobnienie dla przyszłych nauczycieli Compassion (Compassion Based Living Course- CBLC).

Jeżeli jesteś nauczycielem uważności w jednej z metod: MBSR, MBCT, Breathworks, MBCL i jesteś zainteresowany nauczaniem Compassion, zapraszamy na 2 i 3 moduł Certyfikowanego Kursu Mindfulness w celu uzupełnienia treści. Po ich ukończeniu będziesz mógł podejść do Certyfikowanego Kursu Compassion, a następnie Odosobnienia dla przyszłych nauczycieli CBLC.

Ścieżka dla nauczycieli compassion obejmuje naukę umiejętności prowadzenia praktyk medytacji współczucia w oparciu o uważność w grupie podczas krótkich, 8-tygodniowych kursów medytacji współczucia (CBLC).

Ukończenie ścieżki dla nauczycieli mindfulness oraz certyfikowanego kursu compassion umożliwia uczestnictwo w 5-dniowym odosobnieniu dla przyszłych nauczycieli CBLC, podczas którego istnieje możliwość pogłębienia praktyki własnej i wykorzystania doświadczeń w pracy z grupą pod opieką i przewodnictwem nauczycieli Mindfulness Association. Pomyślne ukończenie odosobnienia jest otwarciem drogi do samodzielnego prowadzenia 8-tygodniowych kursów CBLC.