Kursy

Home / Kursy

Zapraszamy do zapoznania się ze ścieżkami szkoleniowymi Mindfulness Association Polska. Nasze kursy przeznaczone są zarówno dla początkujących jak i osób, które chcą pogłębić swoją praktykę uważności, współczucia i wglądu. Organizujemy 8-tygodniowe kursy MBLC i CBLC, szkolenia rozwoju zawodowego w obszarze uważności i współczucia oraz odosobnienia dla praktyków uważności i metod pracy z ciałem.

MBLC – Mindfulness based living course

Jest to cykl ośmiu cotygodniowych spotkań szkoleniowych wg Mindfulness Association. Kurs skierowany jest dla osób początkujących, nie jest wymagane posiadanie doświadczenia w praktyce uważności. Kurs MBLC duży nacisk kładzie na aspekt praktyczny, podczas szkolenia zapoznać się można z różnymi praktykami, pozwalającymi na poznanie mechanizmów funkcjonowania ludzkiego umysłu oraz sposobów na łagodzenie szeroko pojętego stresu- zawodowego, zdrowotnego, międzyludzkiego. Kurs MBLC jest skierowany do osób, które chcą w krótkim czasie poznać podstawowe praktyki Mindfulness. Więcej o kursie – kliknij tutaj

Praktyka uważności dla początkujących

Praktyka mindfulness pozwala uświadamiać sobie i zmieniać nasz sposób myślenia. Dzięki medytacji uważności możemy lepiej zrozumieć samych siebie oraz nawiązać bliskie relacje z innymi ludźmi, tak by nasze życie było pełniejsze i bardziej harmonijne. Zainteresowanym nauką świadomego i uważnego życia proponujemy: praktyka uważności dla początkujących jak również praktyki współczucia i wglądu , które znajdziesz w  ścieżce szkolenia dla praktyków mindfulness, compassion i insight oraz odosobnieniach.

Szkolenia nauczycielskie

Zainteresowanym zapewniamy możliwość szkolenia nauczycielskiego w praktykach uważność i współczucie. Jesteśmy jedyną organizacją szkolącą nauczycieli MBLC (Mindfulness Based Living Course) i CBLC (Compassion Based Living Course) w Polsce. Ścieżka szkolenia dla nauczycieli oparta jest o wytyczne dobrych praktyk nauczycieli Mindfulness – kliknij tutaj.